Merhaba.
Haftasonu ne kadar hızla geçti yine, Cumartesi günü doktora gittim, çünkü migrenim var. Herhalde birçok kişi yaşıyordur migreni. Tabiki doktor aynı şeylerden bahsetti. Nihan hanım çok üzülmeyeceksiniz, çok sevinmeyeceksiniz, çikolata, sigara, kahve çok tüketmeyeceksiniz vs.......Bu liste böyle uzayıp gidiyor. söyledikleri içinde dayanamadığım tek şey çikolata. Bu arada söyledikleri gerçekten doğru bu rahatsızlığın pek bir çaresi yok gibi. Alternatif tıp yötemlerini sordum. Akapunktura gidenlerin bile en geç 2 ay sonra yeniden kendisine geldiklerini söyledi ama isterseniz bir deneyin dedi. Aslında beni korkutan çok ilaç almak çünkü ilaç tedavi ediyor ama bu arada başka organlara zarar veriyor. Şu durumda ilaçlarıma devam etmek zorundayım. Neyse ki çok etkili ve kaliteli ilaçlar var, keşke almak zorunda kalmasam. Daha fazla sizleri sıkmıyacağım. Ve bu hafta sonu yaptığım Yalancı Tavuk Göğüsünün tarifini vereceğim.
MALZEMELER:

1 lt süt
2 kahve fincanı un
1.5 su bardağı toz şeker
125 gr becel margarin.
1 paket vanilya
1 Yemek kaşığı Kakao

SÜSLEMEK İÇİN: Hindistancevizi

YAPILIŞI: Sütü, 2 fincan unu, şekeri ve vanilyayı mikserle çırptım. Sonra bu karışımı muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirdim. Pişirirken 125 gr margarini de ilave ettim. Daha sonra muhallebiyi tekrar mikserle 1-2 dakika daha çırptım. Ve kare bir borcama muhallebinin yarısını boşalttım kalan kısmına 1 yemek kaşığı kakao ilave ettim iyice mikserledikten sonra beyaz olan muhallebinin üzerine kakaoluyu da döktüm ve buz dolabında 3-4 saat beklettim. Üzerini hindistancevizi ile süsledim.
Afiyet olsun.

Sevgiler.

Nihan.

Yorumlar

Sibel dedi ki…
Nihan öncelikle geçmiş olsun. Tatlın da çok güzel, keyfini yerine getirecek bir tatlı olmuş:) Kakaolu olması ayrıca güzel. Eline sağlık.
nihan dedi ki…
Teşekkür ederim Sibel ne zaman kimse bana daha yorum yazmyor derken 2 seferdir senin yorumlarınla moral buldum.Çünkü bu blogu gerçekten çok hevesle yarattım. Ama zamanla inanıyorum ki daha da güzelleşecek.
Sana çok teşekkür ederim.
Sevgiler.
Anonymous dedi ki…
Merhaba Nihan. Ben Duygu. Blogları her gün takip edenlerden biriyim ben. Öncelikle eline sağlık. Tarif listeme ekledim hemen bu güzel tatlıyı. En yakın zamanda deneyeceğim. Aslında ben migren konusunda bilgi vermek istemiştim. Anneminde bir kaç sene önce migreni vardı ve Biyoenerji denilen bir yöntemle tamamen kurtuldu. Biyoenerji doktorları var. İnternette araştırırsan karşılaşırsın diye düşünüyorum. Onları muhakkak dene. Annemin gittiği Yegane Mutlu adında bir doktordu. Televizyonlarda gözüken bir kadın. Ama daha bir çokları var. Çok geçmiş olsun...
Anonymous dedi ki…
Merhaba Nihan,
Bende duygu gibi yemek bloglarını hergün ziyaret eden biriyim.Siteni çok beğendim ve sık kullananlara ekledim hemen.kakaolu yalancı tavukgöğsüne bayıldım.Hafta sonu bende başka bir tarifle denedim bu tatlıyı yalnız borcam a yapıştı kaldı bir türlü çıkaramadım.Borcamı suyla da ıslattım ama olmadı.Seninkine bakıyorumda servis tabağında süper görünüyor varmı bu işin bir püf ü.Ellerine sağlık en kısa sürede seninkini de deneyeceğim..MAVİ44
nihan dedi ki…
Merhaba Duygu verdiğin bilgiler ve yorumun için çok teşekkür ederim bugün internetten hemen bioenerjiyi araştıracağım. Tarifimi denersen pişman olmazsın.
Sevgiler.
Merhaba MAVİ44 yorumun için teşekkür ederim.Bu tatlıyı uzun zamandır yapıyorum yapışma gibi bir sorun olmadı. Denemeni tavsiye ederim yorumunu yazarsın.
Sevgiler.
elcinin_mutfagi dedi ki…
Merhaba sevgili Nihan ilk önce gecmis olsun ve blogun hayirli olsun ben daha yeni kesfettim ve artik ziyaret edeceklerimden birtanesi de sensin:)
Kakaolu yalanci tavugunda cok güzel görünüyor ellerine saglik..
Anonymous dedi ki…
Merhaba Nihan abla. Ben Koray. Tatlin super gorunuyor. Siteyi de yoluna koymussun ve bayaa da ilerletmissin. Ramazandan sonra tatli ve keklerimi bekliyorum. Goruyorumki bu site sayesinde yeni arkadasliklar edineceksin ve isteklerine kavusacaksin. Ne mutlu sana, benim de az biraz payim olunca ben de mutlu oluverdim birden :) Yeni tariflerini bekliyoruz.
nihan dedi ki…
Merhaba Elçin iyi dileklerin için çok teşekkür ederim. Ben de senin sitenin ziyaretçilerindenim. Ne güzel böyle arkadaşlıklar kurmak, güzel tarifleri paylaşmak. Tavuk göğsünü sana da tavsiye ederim.
Sevgiler.
Merhaba Koray mesajına çok sevindim. Tabiki bu blogu kurarken benden yardımını ve sabrını esirgemediğin için sana çok teşekkür ederim. Bayağı geliştirmişim değil mi? Ramazan ayından sonra sana kek ve tatlı getireceğim merak etme.
Sevgiler.
ISIL dedi ki…
Merhaba Nihan,
Umarim yeni siten basinin agrilarini gecirir:) Yemek yapmak da bir tur terapi sayilmaz mi?

Siteni yeni gordum, hayirlisi olsun, nice paylasimlar yasamak dilegiyle:)

Not: Bu tatliyi hic kakaolu bilmiyordum, denemeye calisacagim.
ISIL OZTEN
nihan dedi ki…
Merhaba Işıl doğru söylüyorsun. Gerçekten mutfakta olmak benim için de terapi. Dileklerin için teşekkür ederim. Aslında tavuk göğüsü sade olur ama ben değişiklik olsun diye kakao ekledim. Lezzetli oldu. Denersen yorumunu beklerim.
Sevgiler.
ISIL dedi ki…
Merhaba Nihan,,
Tatlini denedim bu h.sonu ,
MMMMMMM Cok guzeldi cok..
Kakaolu olmasi cok hos 1 tat veriyor ..Goruntusu de cok hos...
Cok tesekkurler tarifini bizlerle paylastigin icin..
Isil
nihan dedi ki…
Merhaba Işıl,
Beğendiğinize çok sevindim. Teşekkür ederim güzel yorumun için.
Sevgiler.
Anonymous dedi ki…
Merhaba Nihacım;
Siten çok güzel olmuş.Tariflerde çok güzel ve kolay. Akşam nişanlıma bi zeytinli poğaça patlatıyım diyorum yüksek müsadenle:-))
Gözde
nihan dedi ki…
Seve seve canım. Güzel yorumun için teşekkür ederim.
Sevgiler.

Popüler Yayınlar