Rastgele

Merhaba Herkese, sevgili Elçin de benim hayatımdaki 20 detayı sizlerle paylaşmam için beni sobeledi. Teşekkür ederim. Nerden başlasam acaba...

1) 30 yaşında evli bir bayan olmama rağmen anne ve baba hastası bir insanım şimdi bir de eşimi ekledim ve bu üçlüyü herkesin ailesini sevdiği gibi ben de çok seviyorum... ama bazen çokçok sevip çok çok düşünüp evham yapabiliyorum. Biraz vesveseliyim anlayacağınız. Bir de tek çocuk sendromu var tabi, kardeşimiz yok ki.
2) İflah olmaz bir hayvan dostuyum özellikle kedilere ve köpeklere bayılıyorum. Hatta işyerimde kedileri koruma derneğine de üyeyim.
3) Fazla merhametliyim galiba hemen ağlayabiliyorum. Dışarıda bir yaşlı, küçük bir çocuk, masum bir kedi...... görünce hemen mahsunlaşırım gözlerim dolar. Yakınlarım Nihan bu kadar duygusal olma diyor ama elimde değil ki.
4) Yemek yapmayı ve yemeklerimi sevdiklerimle paylaşmaya bayılıyorum. Gerçekten mutfakta olmak benim için terapi gibi. Zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorum.
5) Arkeoloji.... evet mesleğim ama bende mesleğini icra edemeyenlerdenim. Ama mesleğimi çok seviyorum. Farklı bir işle uğraşıyorum ancak sonranlara gururla arkeoloğum diyorum. Tabiki ilgim hala devam ediyor. Kitaplarımı okuyarak bilgilerimi tazeleyip arkeoloji ve sanat tarihinden uzaklaşmamaya çalışıyorum. Aslında master yapmak istiyorum ve dört gözle bu fırsatı bekliyorum. Böyle kaynakları zengin bir ülkede neden bizim mesleğe gereken değeri vermezler anlamıyorum.
6) Kış aylarında sıcak odamızda oturup örgü örmeyi çok seviyorum. Öyle çok becerikli değilim ama güzel şeyler çıkıyor arada. Geçen yıl bir sürü atkı yapmıştım.
7) Ev hanımlığı dönemimde (yani 2 yıl önce yeni evlendiğim de) evime daha çok vakit ayırabiliyordum ama şimdi eskisi gibi değil. İşimi seviyoum ancak o günleride arıyorum çünkü evi seven bir insanım.
8) Ütü korkulu rüyam haline geldi. evdeyken müzik açıp ya da televizyonun karşısında yapardım zevkli gelirdi, şimdi zaman ayırmak ne mümkün, ayırsam da "yarına kalsın bugün biraz dinleniyim" diyorum. Tabi o yarınlar hiç bitmeyince çamaşırlar dağ gibi ütülenmeyi bekliyor en sonunda yardımcı birisi gelip ütülüyor.
9) Çocukları çok seviyorum ve inşallah en kısa sürede bir bebek sahibi olmak istiyorum.
10) Bu arada 3 yıl öğretmenlik yaptım harika bir tecrübeydi.
11) Çok şükür ederim ve edilmesi gerektiğine inanırım.
12) Kimseyi kırmamaya özen gösteririm.
13) Parfümleri çok seviyorum hatta bayılıyorum.
14) Çikolatayı da unutmamam gerek en sevdiğim şeylerden biri, gerçekten yerken mutlu oluyorum.
15) Bir kaç zaman önce çiçek yetiştirmeye heves ettim ama ilk kez deneyeceğim için bir tane menekşe aldım adını da beyaz koydum çiçekleri beyaz renkte. Yazın bozulur gibi oldu eşim başladı "bakamadın" diye, inatla suyunu verdim yerini değiştirdim. Şimdi üzerinde 15 tane tomucuğu var çok mutlu oldum.
16) Eski filmleri çok severim. Türk filmlerini de, yabancı filmleri de.
17) Zamanında Muazzez Tahsin Berkant ve Kerime Nadir okurdum bir çok kişiye komik gelir şimdi ama orda yaşanan aşkların masumiyetine hayrandım keşke bu romanlar tekrar sinemaya uyarlansa diyorum.
18) Yemeklerden sonra sofradaki sohbete bayılıyorum. Yemek keyifle ağır ağır yenmesi ço hoşuma gider.
19) Muz en sevdiğim meyvedir.
20) Blogumun olmasından çok mutluyum sizlerle tanışıp güzel şeyler paylaşıyoruz.

Ben de Mekanımız mutfak ekibini ve Başak'ı sobeliyorum, vakit bulurlarsa hayatlarındaki 20 rastgele detayı bizlerle paylaşırlarsa sevinirim.

Sevgiler.

Yorumlar

elcinin_mutfagi dedi ki…
zevkle okudum gercekten:) daha az önce tramvayla giderken aaa ben nihan'i sobeledim ama hic haber de vermedim diye düsündüm inanirmisin:) tam haber vereyim derken yorumunu gördüm cok mutlu oldum..cok tesekkürler
nihan dedi ki…
Sevgili Elçin rica ederim zevkti.
İyi Günler.
Sevgiler.
huysuz ve tatlısı dedi ki…
ne kadar çok ortak nokta var,şaşırdım cidden:)bir çok 'rastgele 20' okudum ama en çok seninle uyuşuyoruz galiba..parfümler,aile için evham yapma,30yaş,merhametten ağlama,hiç ütü yapmama :)bir de şunu eklemeliyim hayatımın ilk 17 yılında arkeolog olmak için deliriyordum,sonra mimar oldum ama yine çok merakim var bu konuya..sevgiyle kal :)
nihan dedi ki…
Merhaba Huysuz ve tatlı ne güzel ortak noktalarımız var. Arkeoloji ile ilgilenmene ayrıca sevindim. Merak ettiğin bir şeyler olursa seve seve yardımcı olurum.
Sevgiler.
İncik Boncuk dedi ki…
Rastgelelerini okumak zevkliydi.

Başından çok macera geçen bir menekşem var, 3 sene sonra bu kaz iki kez açtı. Her sabah yapraklarını temizliyordum. şimdi kendini bir sonraki bahara hazırlıyor herhalde :)
nihan dedi ki…
Merhaba İncik boncuk ben de aynı sorunlarla karşılaştım. Ama "beyaz" yani menekşem artık kendine geldi. Haftada bir kez su veriyorum. İlk aldığımda açtı sonra yaprakları bir garipleşti "yerini sevmedi herhalde deyip" yer değiştirdim. Yaklaşık 3 hafatadır yeni yapraklar ve tomurcuklar veriyor. İnanılmaz mutlu oldum. Yani çiçeği gözlemeni ve haftada bir suyunu vermeni tavsiye ederim.
Sevgiler.
Anonymous dedi ki…
Nihancım
Çok güzel bir masa hazırlamışsın. Hala evine gelemdim ama en azından fotoğraflarını görmüş oldum. Bir de kendi resimlerini koysan, güzel tariflerinle beraber.
sevgilerimle Zehra....
nihan dedi ki…
Canım yorumuna çok sevindim.
En kısa zaman da bekliyorum sen yeter ki gel ben sana da hazırlarım böyle sofralar. Selamlar.
Sevgiler.
Dilek'ce dedi ki…
Baksaymisim ne kadar da cabuk bulacakmisim rastgeleni;) Ben sayfanla yeni tanistigim icin (gecen ay) sobelenmis olabilcegini düsünmemistim;)
Diledigin gibi en yakin zamanda kücücük seker bir bebege kavusman dilegiyle!
sevgiler

Popüler Yayınlar