Ezo Gelin Çorbası

Bu akşam ne zamandır yapmadığım ezo gelin çorbasını yaptım. Gerçekten lezzetli oldu. Birçok kişi bu tarifi biliyordur ama ben size nasıl yaptığımı anlatıyım.

1 adet orta boy soğan
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 avuç pirinç
1 yemek kaşığı salça
1-2 küp tereyağı
4 su baradağı su
kuru nane
tuz

Soğanımı küp küp doğradıktan sonra tencerenin içine koyuyorum, iyice yıkadığım kırmızı mercimekleri ve suyu tencereye ilave ediyorum. Mercimekler ve soğan güzelce kaynıyor zaten renginden anlarsınız. Sonra içine 1 avuç yıkadığım pirinci ilave ediyorum. Kaynamaya devam ederken 1 kaşık salçayı da koyup karıştırıyorum sonra tereyağını koyuyorum ve pişirmeye devam ediyorum . Pirinçler pişince çorba pişmiş oluyor içine kuru nane ilave edip biraz daha karıştırıyorum ve tuzunu ilave ediyorum. Ve çorbamız hazır. Afiyet olsun.
Sevgiler.

Yorumlar

Pitircik dedi ki…
Cok severim ezogelin corbasini...Yapimi da cok kolaymis. Ama hic denemedim. Ben hep mercimek corbasi yapar icine havuc, patates atardim. Pirincli de hos olacagina eminim. Bu arada corba kasesinin altindaki resimli sergen (adini tam olarak bilemiyorum) cok canli duruyor. Iyi bir kombinasyon olmus. Ellerine saglik!
nihan dedi ki…
Sağol Pıtırcıkcım. Sabah sabah yorumunu görmek ne güzel eksik olma. Ben de mercimek çorbasını senin yaptığın gibi yaparım. Bir de blenderdan geçiririm. Ama bu da lezzetli bir çorba denemeni tavsiye ederim.
Sevgiler.
DAMLA dedi ki…
2 gündür canım Ezogelin çorbası istiyor ama daha önce hiç yapmadığım için tarif aramaya üşeniyordum :(( İlaç gibi geldi bu tarif walla!....
huysuz ve tatlısı dedi ki…
ben de yapıcam,sağol nihancım :)
nihan dedi ki…
Sevgili Damla ve Sevgili Huysuz ve tatlı.
Sıcak kış günlerinde çok iyi gider umarım beğenirsiniz.
Sevgiler.
teyzenteyfik dedi ki…
ben de gecen gün bu corbadan yapmistim ve gercekten kis günleri icin süper bir corba...
ama senin tarifin de cok istah acici görünüyor...

eline saglik...
nihan dedi ki…
Merhaba Evrimcim,
Sağol. Senin de ellerine sağlık.
Sevgiler.
Anonymous dedi ki…
iyi gunler benim bildigim ezo gelin corbasinda pirinc yerine ince bulgur olur ama bir de boyle deneyecegim cok guzel gorunuyor

Popüler Yayınlar