Haftasonu yemeğimiz







Merhaba, cumartesi akşamı annemle babamın bizde olması dolayısıyla kayınvalidemleri yemeğe çağırmıştım. Hep beraber olalım güzel bir yemek yiyelim diye. Bu akşam yemeği için annemle beraber hazırlandık. Menüde ana yemek olarak domates soslu bonfile, pilav ve püre, devamında ise zeytinyağlı pırasa, yoğurtlu havuçlu meze, karışık salata, patates salatası ve tatlı olarak Trakya yöresine ait Hayrabolu tatlısı dediğimiz bir çeşit şerbetli tatlı vardı. Ben de resimlerimi çekiyim dedim ,bu resimler misafirler gelmeden önce çekilmiş olanlar. Misafirlerim gelince hemen sofraya oturduk ben de ana yemekleri çekmeyi unuttum. Ama olsun bu kadarını da sizlerle paylaştım ya. Umarım beğenirsiniz. Hepinize iyi günler diliyorum.
Sevgiler.

Yorumlar

pitircik dedi ki…
Merhaba Nihan,
Tatli sanki kemal pasa tatlisina benziyor. Kendiniz mi yaptiniz hamurunu yoksa hazir satilanlardan mi kullandiniz? Hazir satilanlar cok hos ve pratik oluyor. Serbeti hazirliyorsun o kadar. Sofra ve yemekler gercekten cok hos gorunuyor. Ellerinize saglik!!!
nihan dedi ki…
Merhaba Pıtırcık,
Evet tatlı Kemalpaşa tatlısına çok benziyor. Tatlıyı kendimiz yapmadık. Annemler gelirken getirmişti. Bizim orada(Tekirdağ) Hayrabolu diye bir ilçemiz vardır. Bu tatlılar orada yapılır. Biz hazır paketler halinde alırız dediğin gibi şerbet hazırlayıp içine tatlıları koyup şerbeti çekmesini bekleriz. Özellikle Tekirdağ köftecilerinde köfteden sonra yenilen bir tatlıdır. Ama Kemalpaşa ile Hayrabolu tatlısının arasındaki farkı bilmiyorum yanlış bilgilendirmek istemem kimseyi, ama öğrenirim bizimkilerden. Yorumun için teşekkür ederim Pıtırcık.
Sevgiler.
neslihan dedi ki…
masa örtüne bayıldım.nerden aldın acaba öğrenebilirmiyim
nihan dedi ki…
Merhaba Neslihan,
Çok teşekkür ederim. Annemin çok sevdiğimiz bir arkadaşı ceyiz hediyesi olarak getirmişti. Kendisini gördüğüm zaman sorarım. Bloga yazarım.
Sevgiler.
Ceyda dedi ki…
Nihancım, ellerine sağlık. Ama insan beni de çağırır, ne güzel bir sofra o öyle. Neyse ben sıramı bekliyorum, yalnız affettirmen için bana frambuazlı cheesecake yapman lazım:) afiyet bal şeker olsun....
nihan dedi ki…
Caydacım yorumun için teşekkür ederim. Çok memnun oldum. Seni en kısa zamanda ağırlıyacağım inşallah. Cheesecakenide yapacağım.
Sevgiler.
huysuz ve tatlısı dedi ki…
nihancım döktürmüşsün yine,bravo valla!sen bizim trakya ellerinden misin acaba,böyle hayrabolu tatlıları falan?
nihan dedi ki…
Sağol Huysuz ve tatlı evet Trakyalıyım aslında Selanik göçmeni diyelim. Hayırdır yoksa sende mi Trakyalısın. Biliyorsun Hayrabolu tatlısını anladığım kadarıyla. Bak bir ortak yönümüz daha çıktı. Yorumuna teşekkürler sitemi takip ediyor olman beni çok mutlu ediyor.
Sevgiler.
Burcu dedi ki…
Vallahi karnım acıktı, ellerinize sağlık ve afiyet olsun :)
nihan dedi ki…
Sağol Burcu,
Buyrun bekleriz bir daha ki sefere.
Sevgiler.
ÇEŞNİ dedi ki…
Sanal dünya ile ilgili olarak sobelendim ..Zeynepcim , Figencim aynı zamanda sobelendik valla..Ah bu Sibel..:))

Hani bakalım yanitlar

1- Kaç saat internetteyim?

Sanirim toplam olarak günde 3 ya da 4 saat internetteyim..hem küçük dükkanimda hem evde adsl bağlantım var ama işteki laptop kapasite olarak yeterli olmadığindan , evdeki pc.ye de eşim ambargo koyduğundan sadece bloga birseyler yüklemem gerektiği zamanlar netteyim.

2- Herhangi bir mesajlaşma yazılımı kullanır mıyım?

Sadece yemekbiz dostlarimla haberlesmek için aynur_unsal@yahoo.com adresini kullaniyorum..Gerçek mail adresim aynurunsal@gmail.com

3- Kaç tane mail adresim var?

2 no.da yanitladigim adresler haricinde sanirim birde hotmail messenger için olmasi gerek ama hatirlamiyorum bile:))

4- Benimle bütünleşen "nick name"im var mı?

Evet tabiki olmaz olurmu..Uzunca süreler moonlight nickname’ni kullandim..Ayişigi , Aynur . Ama bu aralar işimle bütünlesen maharajah , mihrace nickname’lerini kullaniyorum

5- İnternet ortamında tanışıp, gerçek hayatımda pekişen arkadaşlıklarım oldu mu?

Olmaz olur diye bende söze başlıyorum tabiki..Ama en çok merak ettiklerim Figen ve Zeynep..Bu arada Sibelcim seni de çok merak ediyorum..Umarim günün birinde biraraya gelmek ve tanismak kismet olur..Blog kardeşliği dedikleri esas olay bu bence..Samimi, karşiliksiz içten duygular...Kizim gibisiniz ..Sizleri çok seviyorum

6- İnternet üzerinden alışveriş yapıyor muyum?

Genelde internet bankacılığı haricinde sadece çiçek ,çukulata siparisleri vermek için www.mezun.com u kullaniyorum. Zira çarşi içinde merkezi bir yerde olduğum için ihtiyaclarimi birebir karşilayabiliyorum..

7-Lütfen şu cümleyi iki sn. düşünüp ilk aklınıza gelen cümleyi yazınız.."ya internet olmasaydı....."

Ya internet olmasaydi diye başlayan bir cümle kurmak sanirim benim jenerasyonuma haksizlik olurdu..Onlara sorsak eskiden internet mi vardi derlerdi..:)) Ama yinede sen çağ sana ayak uydur demeyi tercih ediyorum..Kızımla www.skype.com dan sesli konusmayi, yahoo messenger’dan yazismayi, www.gmail.com ile haberleşmeyi , adsl bağlantısı ile telecom’a tesekkür etmeyi bir borç bilirim.:))


Ben biraz yeniyim ama bende sobelenecek birini buldum..Yemek keyfi Nihan seni sobeliyorum canim..:)) Baktim sitende baska konularda sobelenmissin..Sanal dünya sobeleme zevkini sana devrettim:))
Anonymous dedi ki…
Görüldüğü üzre Nihan kardeşimiz bu işin hakkını vermiş. Gelin olmak zor zanaat ta dedirttirmiş, o ayrı. Kendisini kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz..:)
nihan dedi ki…
Selam Ceydacım,
Yorumun için teşekkür ederim.
Sevgiler.
nihan dedi ki…
Merhaba Aynur hanım,
Teşekkür ederim.
Zevkle yazacağım.
Sevgiler.
ayşe dedi ki…
MERHABA
Ben sitenizi düzenli olarak ziyaret eden bir okuyucunuzum.Siteniz mükemmel. Çok ama çok faydalanıyoruz. Teşekkürler. Havuçlu salatanızın tarifini yazabilirseniz çok sevinirim. Sevgilerimle.
nihan dedi ki…
Merhaba Ayşe,
Kusura bakma biraz geç cevaplandırıyorum. Öncellikle sitemi takip etmene çok sevindim. Teşekkür ederim.
Havuçlu tarife gelince arzu ettiğin miktarda havucu rendeliyorsun, biraz zeytinyağıyla ocakta kavuruyorsun ama fazla değil. Yani ağızda kıtır kıtır olsunlar yine de. Sonra üzerine sarımsaklı yoğurt döküyorsun, karıştırıp servis yapıyorsun.
Afiyet olsun.
Sevgiler.
Anonymous dedi ki…
hayrabolu tatlısyla kemal paşanın alakası yok hayrabolu tatlısı daha güzel kemalpaşa sert ve küçük olur haşlayınca fakat hayrabolu tatlısı haslayınca büyür ve yumuşacık olur hayrabolu tatlısını alıp denemenizi isterim

Popüler Yayınlar