Kıymalı Bezelye

Herkese Merhaba,
Bayram da ne çabuk gelip geçti, geçmiş bayramınızı kutlarım. Bayram boyunca aslında bir çok şey yapıldı ve yenildi ama ne resimleme fırsatı bulabildim ne de siteme ekleme...Annemler ziyaretimize geldi daha bizdeler bir süre daha bırakmayacağım onları. Tabi onlarla olunca bir sohbet bir sohbet sormayın gitsin. Ben de hasret giderdim ve sitemle çok fazla ilgilenemedim. Ama inanın ki gerek blogger arkadaşlarım, gerek dışarıdan sitemi takip eden arkadaşlar güzel yorumlarıyla beni çok şevklendiriyorlar. Hepinize teşekkür ederim. Bu yazımın ardından Pazar akşamı yaptığım kıymalı bezelye yemeğimin tarifine geçmek istiyorum. Ben bezelyeyi çok severim çocukluğumdan beri. Artık derindondurucuda istiflenen bezelyelerin yapılma zamanı da geldi, hadi şöyle güzel bir bezelye yapiyim dedim. Yanına da pilav... Zaten tarifi bilmeyen azdır ama yine de yazmak istedim.

Bazelye (ben buzdolabı poşetlerine 4-5 avuç ayıkladığım bezelyelerden koymuştum miktarını tam yazamadım. Kusura bakmayın...)
Kıyma (ama ben yine anneciğimin hazırladığı kıymalarımdan kullandım. Annem kıymaları soğan ve zeytinyağında kavurur yemeklerime koymam için küçük poşetlere hazırlar sağolsun.)
1 adet soğan
1 orta boy havuç
2 orta boy patates
1 yemek kaşığı domates salçası
biraz da biber salçası
1 tatlı kaşığı pul biber(acı severiz.)
YAPILIŞI: Tabi kıymam hazır olduğu için tencereme hemen koydum. Salçamı ekledim. Bir tabağa havucu ve patatesleri küp küp doğradım. Bunları da tencereye ekledim. Biraz pişmeleri için su ilave ettim. Diğer bir tarafta derindondurucudan çıkardığım bezelyelerimi biraz haşladım, sonra patatesli ve havuçlu karışıma ilave ettim.
Tuzunu ve biberini de ekledikten sonra pişirdim. Gayet hoş bir yemekti, pilavla beraber yemeyi çok severim.

Afiyet Olsun

Sevgiler.

Yorumlar

yemekli vagon dedi ki…
Merhaba Nihancim,

Bezelye yemegini bende cok severim, sende harika anlatmissin canim istedi...
Yesim
nihan dedi ki…
Selam Yeşim,
Teşekkür ederim. Sana da bir gün yaparım.
Sevgiler.
Pitircik dedi ki…
Nihan,
Ben de siteni takip etmeye calsiyorum. Gercekten cok samimi. Bu arada ailenle hasret giderebilmen ne hos. Biz maalesef cok uzaklarda sadece seslerini duyabiliyoruz:( Tahmin edebiliyorum onlarla beraber vaktin nasil gectigini anlamazssin. Cunku konusacak cook sey vardir...Bu arada bezelyen de cok hos gozukuyor. Ben cok sevmem bezelyeyi, arasira pisiririm. Bu tip yemekler cok bereketli oluyor ama. Ellerine saglik!
nihan dedi ki…
Merhaba Pıtırcık,
Sitemi takip ediyor olman beni çok mutlu etti.Yorumlarını görünce seviniyorum teşekkür ederim. Haklısın uzaklarda olunca işimiz telefonlara kalıyor ama sağlık olsun diyoruz ne yapalım. İnşallah sen de en kısa sürede ailenle olursun.
Sevgiler.

Popüler Yayınlar