Sürpriz Kurabiye




Merhaba, sürpriz kurabiyenin tarifini annemin bir arkadaşından almıştım. Çok lezzetli ve yapımı kolay bir kurabiye. Kurabiyelerimin tarifi şöyle:

Malzemeler:
1 paket sanayağı
3 yemek kaşığı yoğurt
yarım paket kabartma tozu
3,5 su bardağı un

İçine koymak için:
İstediğiniz lezzette lokum(ben sade kullandım)
Damla çikolata
Üzerine pudra şekeri

Yapılışı:
Sanayağ, yoğurt, kabartma tozu ve un yoğurularak kurabiye hamuru yapılır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın avucunuzun içinde yuvarlak yapıp bastırın, hamurun içine lokum ve damla çikolata koyun, avucunuzda kapatın, yağlı kağıt serilmiş fırını 140 dereceye ayarlayın, pi.şirin. Üzerleri hafif pembeleşince çıkarın kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpin ve servis yapın
Deneyin pişman olmazsınız.
Sevgiler.

Yorumlar

Pitircik dedi ki…
Gercekten supriz...Kurabiyenin icinde lokum, ilk kez goruyorum. Ellerine saglik Nihancim. Su siralar biraz kilo aldim:) Malum her hafta bloga bir tarif koymak icin surekli mutfak ve yemekle hasir nesirim su aralar. Eski formuma ulasinca mutalaka deneyecegim:)
nihan dedi ki…
Merhaba Pıtırcıkcım,
Teşekkür ederim. Kilolarla hepimizin başı dertte anlaşılan bu kurabiyelerden sadece 1 tane yedim. Ama ne yapalım insan dayanamıyor.
Sevgiler.
Binnur dedi ki…
Sevgili Nihan,
Ne kadar guzel bir tatli bu boyle:) Kurabiye icine lokum kouymak fikri cok hos. Ozellikle cocuklar icin hazirlanicak surpriz kurabiyeler bunlar:) Ellerine saglik, muhakkak yapicam..
huysuz ve tatlısı dedi ki…
güllü lokum da çok iyi oluyor
nihan dedi ki…
Sevgili Binnur,
Teşekkür ederim. Evet çocuklar için çok ideal yapınca yorumunu yazarsın beklerim.
Sevgiler.
Merhaba huysuz ve tatlı,haklısın
Aslında güllü lokum alacaktım ama kalmamış. Teşekkür ederim yorumuna.
Sevgiler.

Popüler Yayınlar