26 Ekim 2010 Salı

PEYNİRLİ KEK VE ÇİKOLATA SOSLU DAMLA SAKIZLI BİSKÜVİ PASTASI

HAFTASONU ANİDEN ARKADAŞLAR GELECEKLERİNİ SÖYLEYİNCE ACİL OLARAK BİRŞEYLER HAZIRLADIM. TATLIMDA HAZIR SOS VE DAMLA SAKIZLI MUHALLEBİ KULLANDIM ZAMANIM ÇOK KISITLIYDI ÇÜNKÜ,
AMA PEYNİRLİ KEKİ KENDİM YAPTIM. O YÜZDEN SADECE KEKİMİN TARİFİNİ YAZACAĞIM...

PEYNİRLİ KEK
3 YUMURTA
1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
1 SU BARDAĞI SÜT
3 SU BARDAĞI UN
1 PAKET KABARTMA TOZU
100 GR BEYAZ PEYNİR VEYA LOR PEYNİRİ( BEN HEM LOR HEM DE BEYAZ PEYNİR KULLANDIM.)
1/2 DEMET MAYDONOZ ( BEN SADECE MAYDONOZ KULLANDIM DEREOTUM YOKTU.)
1/2 DEMET DEREOTU

YAPILIŞI:
YUMURTALARI,SÜTÜ,SIVI YAĞI BİRLİKTE ÇIRPALIM. ELENMİŞ UNU, KABARTMA TOZUNU ELKEYİP MİKSERİN EN DÜŞÜK AYARI İLE VEYA ÇIRPMA TELİYLE KARIŞTIRALIM. KIYILMIŞ DEREOTU VE MAYDONOZU, EZİLMİŞ PEYNİRİ EKLEYİP YARIM DAKİKA DAHA KARIŞTIRALIM. KALIBI YAĞLAYIP TABANINA UN SERPELİM. OLDUKÇA KIVAMLI BİR HAMUR OLUYOR. HAMURU KALIBA BOŞALTIP 190 DERECE ISILI FIRINDA PİŞİRELİM. HAMUR KIVAMLI BİR HAMUR OLUNCA ENDİŞELENDİM AMA İÇİNE KONAN 1 BARDAK SIVI YAĞ HAMURU YUMUŞATIYOR.
OLDUKÇA LEZZETLİ BİR KEK TAVSİYE EDERİM.




Hiç yorum yok: